Thomas Front, VD

I början av maj fick vi en ny VD på Primär. Vi är glada över att välkomna Thomas Front till vår organisation. Med en gedigen bakgrund inom servicebranschen och passion för innovation och tillväxt ser vi fram emot att fortsätta utvecklingen av Primär tillsammans med honom. Vi fick möjlighet att sätta oss ner och intervjua Thomas för att lära känna honom lite bättre.

Thomas Front, VD på Primär

Berätta lite om vem du är och din bakgrund

Jag är i botten utbildad ingenjör men har mest arbetat i ledande positioner inom fordonsindustrin och inom servicebranschen. Senast så kommer jag från Västra Götalandsregionen där min titel var Servicedirektör. Jag brukar skoja lite om den titeln, för det säger en hel del om mig – jag älskar nämligen service och människor! Det är så viktigt att se service som en av nycklarna till att få en hel verksamhet till att fungera.

Jag bor tillsammans med min fru Ulrika i Torslanda, beläget bara några kilometer från havet som jag älskar. Vi har två utflugna barn, Julia och David. När jag inte njuter av den friska havsluften ombord på vår lilla båt, ägnar jag mig gärna åt träning, resor och hemmautvecklingsprojekt. Att umgås med vänner är också en viktig del av mitt liv som jag värdesätter mycket.

Vad var det som lockade dig till att blir VD för Primär?

Jag upplever att Primär har bra och viktiga värderingar, tänker långsiktigt, vill utvecklas och vill göra skillnad. Det var väldigt avgörande för mig då det ligger väldigt nära mina egna och det jag står för.

Vad eller vilka är dina mål för Primär under de kommande åren?

För mig så är det en sak vi alla ska arbeta tillsammans med. Det som vi kommer att påbörja nu och arbeta med under hösten är att uppdatera vår strategi och säkerställa att den följer styrelsen intentioner för kommande år. Vi har även fokus på affärsutveckling.

Vad tror du är den största utmaningen som vår bransch står inför just nu?

Ett samhälle i ständig förändring känns väldigt påtagligt efter pandemin, klimatet och kriget i Ukraina. Det som vi tidigare tog för givet fungerar inte längre och det påverkar tillgång på produkter, byggnationer, energipriser osv.

Samhället och våra kunder kommer under många år få det svårt. Här har vi som leverantör en jätteviktig uppgift att hjälpa till med deras utveckling för att på så vis minska sårbarheten hos dem. Det innebär att vi behöver vara väldigt proaktiva och mer utvecklingsorienterade än vi är idag.

Vad ser du som dina styrkor som VD och hur tror du att de kommer hjälpa dig att leda detta bolag?

Jag kommer driva visionen om vart vi är på väg och vad som är viktigt, förmedla riktning och arbeta nära vår verksamhet så alla får rätt förutsättningar. Det ihop med att utmana varandra och ha kul tillsammans – jag är övertygad om att vi kommer få en grymt utvecklande och rolig resa framåt!

Tre snabba med Thomas

Hur har din första vecka varit – vad har varit bäst och vad har varit sämst?

Det som har varit mindre bra är att jag åkte på en rejäl influensa redan min fjärde dag – så mina planer på on-boarding har försenats och jag höll mig såklart ifrån arbetsplatsen. Det som varit allra bäst är ju att få träffa så många, både fysiskt och digitalt samt börjat känna in den goda stämningen på Primär.

Om du skulle kunna byta jobb med en anställd för en dag, vilken position skulle du välja och varför?

Skulle absolut välja ett jobb där det är mycket kontakt med våra kunder och dess personal. Receptionistyrket har jag prövat på… Jag måste berätta om en rolig händelse gällande det.

Det var en vintermorgon och vi skulle slutförhandla ett stort viktigt FM-kontrakt och vi var säkert 15 personer som kom till kundens huvudkontor för att komma in till det bokade konferensrummet. Medarbetaren som skulle öppna receptionen hade försovit sig och där stod vi... Kundens alla beslutsfattare var där och jag såg deras irriterade blickar, så det slutade med att jag hoppade in och öppnade receptionen med hjälp av ett väktarbolag – och vi lyckades rädda situationen precis! Då fattade jag att det inte är ”bara” att köra en reception. Så det skulle jag vilja pröva på under lite mer normala förhållanden.

Vilken är din go-to-låt för att komma i rätt stämning inför ett viktigt möte eller presentation?

Då är jag ofta lite övertaggad behöver jag lite lugnare musik. Jag har på senare tid snöat in på italienska vackra låtar (börjar man bli gammal då?). Con te partirò är en låt jag tycker ger mig det, plus att jag få många sköna bilder i huvudet från våra resor i Italien.

Primärfokus - Följ med bakom kulisserna i vår webbserie Primärfokus som tar dig med på en personlig resa med våra medarbetare.