Primär förbereder plats för unga i en framtidsbranch

Primär har alltid brunnit för viktiga samhällsfrågor och vill göra skillnad för både individ och samhälle. Linda Aidanpää Baronnet, VD på Primär, berättar om engagemanget och arbetet för ungas utveckling och integration i samhället.

Socialt arbete har varit en betydande grundpelare i Primärs arbete sedan starten, och grundaren Bengt Jildmalm har alltid brunnit för viktiga samhällsfrågor. 35 år senare är Primär fortfarande lika engagerade och arbetar aktivt med att se till att unga får möjlighet till utbildning och anställning.

Linda Aidanpää Baronnet är VD på Primär och vill fortsätta Bengts fina arbete.

– Det finns i vårt DNA att jobba med socialt arbete i alla våra verksamhetsben, och det är ett fint arv att förvalta.

Primär har gjort det till en naturlig del att arbeta med inkludering. Förutom att vara guldsponsor till BRIS, partner till Stars for Life och delägare i Fastighetsakademin har Primär också många samarbeten med fokus på ungas integration i samhället. Ett exempel är deras täta samarbete med Arbetsförmedlingen där de tar emot och erbjuder jobb till personer som av någon anledning står långt ifrån arbetsmarknaden.

– Vi jobbar hårt för att kunna förbereda plats för unga i en framtidsbransch. Vi är flitiga föreläsare på skolor och utbildningar, och tar emot många LIA-praktikanter. Faktum är att många av våra medarbetare kommer in den vägen för att sedan utvecklas och växa hos oss. Vi har lokalvårdare som blivit arbetsledare och personer som kommer från samarbeten som Framtidens Service som nu fått tillsvidareanställning, berättar Linda.

Primär jobbar mycket med möjligheter att utvecklas även internt, vilket uppskattas av alla som jobbar på Primär. Enligt medarbetarundersökningar är Primär en arbetsplats som många trivs och vill stanna kvar på.

– Vi vill att personer ska få utvecklas hos oss, och vi uppmuntrar det. Vi har många utbildningar och samarbeten mellan de olika verksamhetsområdena så att man enkelt ska kunna byta och röra på sig om man vill. Det är viktigt att alla trivs och för att göra det fokuserar vi mycket på personlig utveckling, motivation och ledarskap. Människor är ju trots allt vår viktigaste tillgång, konstaterar Linda.

För Linda känns det viktigt och självklart att engagera sig och bidra till samhället.

– Vi har möjlighet att ta ett samhällsansvar på ett konstruktivt sätt med den typen av verksamhet vi bedriver, och då vill vi såklart göra det.

Experttips direkt i inkorgen? Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få smarta tips och branschnyheter .