Från administratör till kontraktschef – Mary berättar om sin resa inom Primär

Mary Fällström började sin karriär inom Primär som administratör. Idag är hon kontraktschef och ansvarar för den operativa driften mot en av Primärs stora kunder. Här berättar hon om sin resa inom Primär.

Från administratör till kontraktschef – Mary berättar om sin resa inom Primär

Mary Fällström började sin karriär inom Primär som administratör. Idag är hon kontraktschef och ansvarar för den operativa driften mot en av Primärs stora kunder. Här berättar hon om sin resa inom Primär.

Experttips direkt i inkorgen? Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få smarta tips och branschnyheter.

I ett hus på landet utanför Stockholm bor Mary med sambo, hundar och hästar. Två vuxna barn innebär mer tid till hennes stora fritidsintresse – att arbeta med unghästar. I stallet intill huset spenderar hon många timmar tillsammans med grannen och de fyrbenta vännerna.

– Det är så roligt att träna unghästar, det är som att jobba med barn! De tycker allt är roligt, säger Mary.

Mary har gedigen erfarenhet inom flertalet olika roller. När hon jobbade som arbetsledare för ett saneringsföretag hörde hon att Primär sökte personal för det då nya SL-uppdraget. Hon skickade iväg en ansökan till rollen som administratör och det blev hennes första roll hos Primär.

– Jag har tidigare jobbat med att skicka fakturaunderlag till administratören, nu satt jag plötsligt på andra sidan och tog emot dem! Det var helt klart annorlunda men jag kom in i det snabbt och trivdes väldigt bra, berättar Mary.

Hon var kvar i den rollen i fem år men saknade att arbeta i driften. Lägligt nog behövdes en arbetsledare till ett uppdrag hos en annan stor kund i samma veva och Mary hade en passande profil. Det var främst hennes erfarenhet från en roll som arbetsledare inom städning som gjorde att hon var rätt person för jobbet. Även här trivdes hon bra och jobbade som arbetsledare fram till 2017.

Här har Mary ett litet glapp i sin Primär-resa. Hon blev nämligen erbjuden ett jobb hos ett företag som låg närmre hem och det passade bra in i livspusslet just då. Två år senare blev hon återigen kontaktad av Primär och tillfrågad att komma tillbaka, inte bara till Primär utan till sin tidigare kund och medarbetare.

Från 2019 har Mary varit avdelningschef och sedan slutet av 2021 operativ kontraktschef för samma kund.

– När jag fick den här rollen föll saker och ting på plats. Jag trivs otroligt bra hos Primär och med mina fantastiska kollegor. Att jag väljer att komma tillbaka säger också mycket om Primär som arbetsgivare, konstaterar hon.

Som operativ kontraktschef ser Mary till att leveranserna håller samma, höga kvalitet till kunden och att alla jobbar på samma sätt.

– Det är så klart ett jobb med toppar och dalar, precis som alla andra, men jag trivs fantastiskt bra. Vi känner att vi har stor tillit från ledningen och det ger oss frihet att utföra jobbet på bästa sätt. Förutsättningarna passar mig perfekt.

Vad uppskattar du mest i ditt jobb?

– Kanske främst att mitt driv får fritt spelrum för att vi har sån stor tillit från ledningen. Jag och min kollega sköter det ihop, lite som yin och yang.

Hon fortsätter:

– Andan finns verkligen, jag upplever att vi jobbar efter våra ledord. Vi har kul, vi jobbar tillsammans och vi tänker framåt.

Har du något extra fint minne från dina år på Primär?

– När jag kom tillbaka 2019, då kände jag verkligen att jag kom hem. Jag vet att jag skickade ut ett mejl till mina kollegor där jag sa något i stil med “Tjena nu är jag tillbaka, det känns som att jag varit på resande fot och äntligen kommit hem igen”. Så var det verkligen.

Experttips direkt i inkorgen? Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få smarta tips och branschnyheter .