Publicerad 1 januari 2014

PRESSMEDDELANDE: Riktiga jobb till ungdomar och service till hyresgäster. Projektet ”Riktiga jobb” ger via Framtidens Bredband göteborgsungdomar fasta jobb.

Riktiga jobb till ungdomar och service till hyresgäster. Projektet ”Riktiga jobb” ger via Framtidens Bredband göteborgsungdomar fasta jobb. Samtidigt får hyresgästerna hjälp inför övergången från kabel-tv till fibernät. PRIMÄR fastighetsförvaltning och Framtidenkoncernen står bakom satsningen.

Långtidsarbetslösa ungdomar får på detta vis anställning och förhoppningsvis ett permanent fast jobb. Hittills har 23 ungdomar utbildats för att kunna bistå hyresgäster som behöver stöd.

– Det är oerhört positivt. Vi skapar arbetstillfällen samtidigt som vi höjer servicenivån för våra hyresgäster. Det här är nu en fungerande modell som säkerligen kommer kunna användas fler gånger, säger Ulrika Stenson, kommunikations- och utvecklingschef, Framtidenkoncernen.

Snart kommer hyresgästerna i Framtidenkoncernens bolag att titta på tv via ett modernt fibernät istället för via kabel-tv-nätet. Det nuvarande kabel-tv-nätet släcks ner med start i februari 2014, och innan dess måste man ha ett nytt tv-abonnemang och ny tv-utrustning för att kunna fortsätta titta på tv som vanligt.

– Den nya utrustningen installerar hyresgästerna själva med hjälp av instruktioner från TV-tjänstleverantören. Men med tanke på att det totalt rör sig om cirka 70 000 hushåll kan det såklart finnas dem som behöver extra hjälp, säger Ulrika Stenson.

PRIMÄR fastighetsförvaltning är sedan tidigare Framtidens Bredbands serviceleverantör. Företaget såg tidigt potentialen i projektet där man kunde hjälpa till att slå två flugor i en smäll: jobb till ungdomar, hjälp till hyresgäster.

– Tanken är att ungdomarna, under resan med Framtidens Bredband och projektet ”Riktiga jobb”, ska vara fullt etablerade på den reguljära arbetsmarknaden. Det är så vi skapar fasta jobb, säger Bengt Jildmalm idékläckare och ägare till PRIMÄR fastighetsförvaltning.

För mer information, kontakta: Bengt Jildmalm, Styrelseordförande, PRIMÄR fastighetsförvaltning AB, bengt.jildmalm@primar.se, 0708-711716 Ulrika Stenson, kommunikations- och utvecklingschef, Framtidenkoncernen, ulrika.stenson@framtiden.se, 031-7737568

 

I Framtidenkoncernen ingår Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder och Gårdstensbostäder vilka äger och förvaltar drygt 70 000 hyreslägenheter i Göteborg. Koncernen ägs av Göteborgs Stad.

PRIMÄR fastighetsförvaltning AB är ett av Västsveriges största förvaltnings- och fastighetsserviceföretag som erbjuder sina tjänster och produkter till privata och offentliga ägare av fastigheter.